1000 idéer för
Kungsbacka

MODERATERNA I KUNGSBACKA KOMMUN - AUGUSTI 2021

SENASTE IDÉERNA


Vi samlar in 1000 idéer för Kungsbacka.
Det här är en delsida där vi presenterar en av alla inkomna idéer.
Du kan också skicka in din idé och vara med och utveckla vår fina kommun!

1000 tack för din idé F!

SOMMARENTREPRENÖRER


När jag pluggade på Umeå universitet fanns ett koncept som kallades sommarentreprenörer där företag kunde anlita studenter under sommarloven, på konsultbasis (för att genomföra projekt mot konsultarvode istället för anställning som sommarjobb). 

Studenterna fick initial hjälp av ENS för att starta företaget, de bistod med allt pappersarbete och stöd vid ansökning/registrering etc och man fick sedan hjälp att komma igång med sina första uppdrag. 

Det företaget jag då startade blev så småningom mitt heltidsjobb och idag när bolaget är större och har egna anställda skulle jag gärna anlita ungdomar eller ännu hellre nyanlända på ett liknande vis - på konsultbasis efter behov. 

Om bara kommunen kunde hjälpa dem komma igång med sina företag utifrån deras individualla kompetenser så är jag säker på att jag inte är den enda företagaren som kan tänka mig att anlita ett sådant företag. 

Låt kommunens företag lämna uppdragsförslag/behov på en digital anslagstavla och låt de nya företagarna lista potentiell kunskap/expertis/erbjudande så kanske vi kan skapa fler men också nya typer av arbetstillfällen liksom företag i Kungsbacka kommun. 

Känns som ett projekt Moderaterna borde driva.

// F

VAD HÄNDER SEDAN

Vad händer med alla idéer som kommer in?
Det kan du läsa om här.

I Kungsbacka kommun bor 85'186 personer. Tänk om alla kom med varsin idé!


Det är därför den här hemsidan finns. För att samla in dina idéer på hur Kungsbacka kommun kan bli ännu bättre för alla som bor här, för våra besökare och för företagarna som skapar jobben. 

Skicka in din idé så kanske den publiceras här på hemsidan!
Eller ännu roligare - den kanske blir verklighet!

NÅGRA SAKER VI REDAN GENOMFÖRT