1000 idéer för
Kungsbacka

MODERATERNA I KUNGSBACKA KOMMUN - JULI 2021

SENASTE IDÉERNA


Vi samlar in 1000 idéer för Kungsbacka.
Det här är en delsida där vi presenterar en av alla inkomna idéer.
Du kan också skicka in din idé och vara med och utveckla vår fina kommun!

1000 tack för din idé Christian!

GE ÅSA SIN IDENTITET SOM SURFARNAS PARADIS

Åsa är samlingspunkten för kommunens surfare även om vågorna sträcker sig hela vägen från Frillesås till naturreservatet.


Flera surfare har flyttat till Åsa just för surfingen och många boende och besökare förknippar Åsa just med den sköna lite mer avslappnade livsstilen.

När jag flyttade hit var alla lyktstolpar grön/blå. Man visste vart man kommit, men det börjar förvinna i takt med att man sätter upp nya stolpar. Åsa har inte längre någon egen visuell identitet/kännemärke förutom en ovårdad rondell och ett par pizzerior.

Låt alla veta vart man kommit när man rullar in i Åsa. Ställ upp en riktigt härlig gammal VW med en bräda på taket i rondellen som ingen vågar röra. Lägg sand där så slipper någon dessutom tänka på gräsklippning. 

Plantera palmer utefter Varbergsvägen, häng upp begagnade brädor i stolpar och gör fint. Låt surfarcommunityn vara med och ta fram idéerna och kanske vill de hjälpa till själva. 

Låt det kännas som att man kommit till Venice Beach  eller någonstans i Florida. Folk kommer känna igen Åsa direkt genom bilderna på Facebook/Instagram och ryktet om vad coolt man gjort skulle sprida sig när alla turister kommit hem. Det är bra för turismen, vilket i sin tur är bra för alla lokala företagare, som i sin tur ger jobb och skatteintäkter som finansierar palmerna.

Ge Åsa en identitet. Våga våga lite.

 / Christian

VAD HÄNDER SEDAN

Vad händer med alla idéer som kommer in?
Det kan du läsa om här.

I Kungsbacka kommun bor 84'930 personer. Tänk om alla kom med varsin idé!


Det är därför den här hemsidan finns. För att samla in dina idéer på hur Kungsbacka kommun kan bli ännu bättre för alla som bor här, för våra besökare och för företagarna som skapar jobben. 

Skicka in din idé så kanske den publiceras här på hemsidan!
Eller ännu roligare - den kanske blir verklighet!

NÅGRA SAKER VI REDAN GENOMFÖRT